Als marketing specialist heb je uitdagingen genoeg. Hoe vertegenwoordig je jouw brand zowel online als offline? Hoe ziet jouw merk eruit, en hoe zet je het op de kaart? Door slimme marketing stunts te plannen, laat je zien waar jouw brand voor staat en genereer je aandacht voor je merk. Maar je werkt natuurlijk wel met budgetten. En niet ieder marketingbudget is oneindig!

In deze blog geven we je daarom 3 creatieve marketing ideetjes met golfkarton: een veelzijdig en budgetvriendelijk materiaal, waar je toch behoorlijk wat aandacht mee kunt genereren. Als je er maar slim mee omgaat!

Voordelen van golfkarton

Betaalbaarheid is natuurlijk belangrijk als je promotiematerialen laat maken, maar ook duurzaamheid is iets wat veel bedrijven belangrijk vinden. En veel consumenten! Door te kiezen voor golfkarton, kies je voor 100% recyclebaar materiaal, waarmee je dus zo min mogelijk impact uitoefent op het milieu. Het is te bedrukken in vele stijlen en in elke denkbare vorm te snijden, en laat zich ook nog eens makkelijk opvouwen, opbergen en hergebruiken. Golfkartonnen props zijn dus ideaal in gebruik! De voordelen op een rijtje:

  • Voordelig te produceren
  • Milieuvriendelijk
  • Duurzaam en herbruikbaar
  • Licht van gewicht en opvouwbaar

1) Een sustainable zithoek

Heb je wel eens op een kartonnen fauteuil of bank gezeten? Het zit eigenlijk best lekker! Door een sustainable zithoek in je koffiecorner, beursstand of wachtkamer te plaatsen, laat je direct de milieubewuste kant van jouw bedrijf zien. Zet mensen aan het denken: waarom zouden meubels niet te recyclen moeten zijn? Van golfkarton kun je bovendien bijzonder stevige meubels laten maken, die een absolute eyecatcher vormen.

Je kunt je meubels natuurlijk laten bedrukken met een gezellig printje, met leuke slogans of gewoon met je bedrijfslogo. Maak een knus hoekje met meerdere fauteuils, een bank en een salontafel en geef mensen gelijk iets om over te praten!

2) Selfie time!

Gezellig met vrienden op de foto met een grappig bord, of jouw hoofd op het lijf van één van je helden? Een origineel selfie frame is dé manier om in de tijdlijn van jouw doelgroep te belanden. Mensen zullen de foto’s namelijk onherroepelijk delen op hun social media accounts! Neem Instagram, Facebook of LinkedIn dus over met je unieke selfie prop.

Laat een draagbaar bord maken of een staand display, waarachter je kunt plaatsnemen. Steek je hoofd door de opening en lachen maar! Leuk op feestjes, of op een marketing event: een unieke herinnering voor je bezoekers. Een selfie frame van golfkarton is voordelig te laten maken in iedere stijl die je maar wilt.

3) De spanning opbouwen: even spieken

Een uitsparing in een kartonnen bord kan je natuurlijk ook de andere kant op gebruiken: bijvoorbeeld om een exclusieve sneak peek mee te geven. Bij een nieuwe winkel, tijdens een verbouwing of in een nieuwe modecollectie! Creëer een mysterieuze sfeer en zorg dat mensen nieuwsgierig worden naar wat er achter de schermen gebeurt. Zorg dat ook het ontwerp van het karton zelf uitnodigt tot kijken en gebruik slimme slogans en aanwijzingen die de interesse aanwakkeren.

Je plakt alle ramen af met strak vormgegeven karton en laat alleen kleine uitgesneden kijkgaten vrij op verschillende hoogtes. Zo kunnen mensen van alle leeftijden een kijkje achter de schermen nemen!

Jouw leverancier voor iedere marketingstunt

Kan jij niet wachten om met één van deze ideeën aan de slag te gaan? Of wil je ze allemaal gaan inzetten? Dan wil je met een betrouwbaar bedrijf in zee, dat deze golfkartonnen props met zorg voor je kan vervaardigen. Bij Megavista hebben ze jaren en jaren ervaring met de productie van hoogstaande kartonnen marketing materialen, en kunnen ze je dus uitstekend helpen! Van complete beursstands tot kartonnen meubels, en van posterborden tot ‘peephole’ kijkgat wanden: niets is hen te gek.

Ontdek de volledige collectie marketing materialen van Megavista, of laat je adviseren door één van hun specialisten. Ze helpen je graag de mooiste stunts voor te bereiden!

Categorieën: Bedrijven