Een stenen vloer voegt een vleugje luxe toe aan je huis, en dit is ook de reden waarom dit soort vloeren zo populair zijn. Echter, stenen vloeren zijn gevoelig voor beschadigingen. Zelfs kleine deeltjes vuil, grind of zand kunnen al snel sporen achterlaten. Daarom is het essentieel om vloeren in het algemeen, en met name stenen vloeren, goed te onderhouden. In dit artikel zullen we tips delen voor het effectief schoonmaken en verzorgen van je stenen vloer!

Verwijderen van vuil

De eerste stap in het onderhouden van je stenen vloer is het verwijderen van onzuiverheden en vuil. In eerste instantie kan dit eenvoudig worden gedaan door te stofzuigen en te dweilen. Belangrijk is dat het dweilen wordt uitgevoerd met een zachte dweil of een microvezeldoek. Het is cruciaal om schurende materialen te vermijden! Als er hardnekkig vuil aanwezig is, kunnen ook specifieke reinigingsmiddelen worden gebruikt, zoals de producten van Lithofin.

Voorkom vlekken

Het is natuurlijk erg jammer als er vlekken komen in een nette, mooie, stenen vloer. Het is daarom van belang om te weten wat je kunt doen om deze vlekken eruit te krijgen, of nog beter, voorkomen. Wanneer er vloeistoffen op de vloer zijn gemorst, moeten deze gelijk worden schoongemaakt met keukenpapier of een absorberende doek. Op deze manier is de kans op vlekken het kleinst. Vlekken voorkomen kan worden gedaan door het gebruik van een onderhoudend impregneermiddel. Op deze manier wordt het schoonmaken van jouw stenen vloer gemakkelijker.

Bescherm tegen krassen

Er kunnen erg snel krassen ontstaan op stenen vloeren. Hier zijn verschillende oorzaken voor, zoals schurende voorwerpen, zand of grind of het verplaatsen van bijvoorbeeld meubels over de vloer. Het is daarom van belang altijd viltjes of iets vergelijkbaars te gebruiken onder de meubels. Daarnaast is het handig om het verschuiven van zware voorwerpen over de stenen vloer te vermijden.

Gebruik van water

Het is niet schadelijk om water te gebruiken op een stenen vloer. Echter, overmatig gebruik van water kan problemen veroorzaken. Te veel water kan in de vloer trekken en vlekken veroorzaken. Daarom is het verstandig om vooraf een stenen vloer waterdicht te maken met behulp van een impregneermiddel. Op deze manier kun je het risico op vlekken op de stenen vloer vermijden.

Preventief onderhoud

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om pas actie te ondernemen tegen vuil, vlekken of krassen wanneer het al te laat is. Maar het is nog beter om preventief te werk te gaan. Floormade heeft hiervoor een uitstekend assortiment middelen, variërend van impregneermiddelen tot allesreinigers. Neem een kijkje op de website en kies voor de optimale verzorging van je stenen vloer!

Categorieën: Bedrijven