Als je een nieuwe vloer gaat leggen, heb je veel opties om uit te kiezen. Ben je gek op de sfeervolle looks van hout, dan beperk je het aantal keuzes al enigszins. Maar ook hier blijven de ontwikkelingen elkaar opvolgen: de ene houten vloer is de andere niet in de huidige markt. Wil je een echte houten toplaag, maar wel een makkelijk te leggen vloer met een minimale werking? Dan is een duoplank misschien wel precies wat je zoekt.

Waarom is dit soort vloeren zo populair, en wat zijn de voordelen ten opzichte van andere soorten houten vloeren? We zetten de pluspunten voor je op een rij!

+ De look & feel van een massief houten vloer

Veel mensen zijn gecharmeerd van de warmte die een echte houten vloer met zich meebrengt. Bij een duoplank vloer is je toplaag nog altijd van massief hout, en geniet je dus wel van de uitstraling van een echte houten vloer! Het multiplex dat de onderste helft van je vloer vormt, doet op geen enkele manier af aan het charisma van de toplaag.

+ Tot wel 80% minder werking

Het voordeel van de onderlaag van multiplex is dat je vloer aanzienlijk minder werkt. De samenstelling uit twee afzonderlijke lagen zorgt ervoor dat de vloer vormvast is en minder krimpt en uitzet bij temperatuurs- en luchtvochtigheidsverschillen. En dat komt de levensduur van je vloer weer ten goede!

+ Zwevend of verlijmd te leggen

Wat is meer jouw stijl: een vloer verlijmen of juist zwevend leggen? We hebben goed nieuws: met een duoplank vloer kun je je keuze uitstellen tot het laatste moment en liggen beide keuzes binnen handbereik. Verlijmd leggen is net zo goed te doen als zwevend! Zo behoud je de keuzevrijheid om deze klus aan te vliegen zoals jij dat wil.

+ In vele stijlen te verkrijgen

Heb je een unieke look voor ogen? Een visgraat, Hongaarse punt, of misschien een specifieke houtsoort? Duoplank vloeren zijn zo populair dat ze in praktisch in iedere houtsoort gemaakt worden. In iedere afwerking denkbaar. En je kunt er bovendien ieder legpatroon mee realiseren!

+ Geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Een houten vloer leggen in een huis met vloerverwarming, is dat wel zo’n goed idee? Jazeker wel! Een duoplank vloer geeft de warmte uitstekend door en vangt de temperatuursverschillen uitstekend op door zijn unieke samenstelling. Het enige waar je op moet letten, is dat de gecombineerde dikte van je vloer niet meer is dan 15 mm. Met een dikkere vloer zou je namelijk wel rendement van je vloerverwarming kunnen verliezen. Maar verder zijn duoplank vloeren juist uitermate geschikt!

Als professional een duoplank vloer kopen?

Wordt de volgende vloer die jij gaat leggen een duoplank vloer? Koop hem dan in bij dé specialist die je voorziet in al je behoeftes als professional. Snelle levering op locatie, flinke stapelkortingen, en vakkundig advies bij aanschaf: bij Floormade draaien ze hun hand er niet voor om! Bekijk hun volledige assortiment duoplank vloeren online, meld je aan als klant en bestel je vloer vandaag nog.

Categorieën: Bedrijven