Verduurzamen is helemaal hip. Ook als winkel- of webshopeigenaar wil jij natuurlijk aan je klanten laten zien dat jouw bedrijf aan het milieu denkt, en je jouw steentje bijdraagt aan een duurzame toekomst voor onze planeet. Té veel winkelinrichting wordt nog standaard gemaakt van schadelijke plastics. Om van verzendverpakkingen nog maar te zwijgen! Hoe kan jij het roer omgooien en beter voor het milieu zijn in het runnen van jouw winkel of webshop? Wij geven je 3 leuke ideeën mee, waarmee je een stap in de goede richting kunt zetten!

Karton in de hoofdrol

Ons geheim ligt in het gebruik van karton. Dit volledig recyclebare materiaal wordt al in veel winkels en webshops gebruikt voor verschillende doeleinden, maar toch liggen er nog kansen. Als we plastics en andere schadelijke stoffen zoveel mogelijk zouden vervangen door herbruikbaar papier en karton, slinkt onze afvalproductie en maken we de planeet weer een beetje gezonder. Waarom zou je nog meer kiezen voor karton in jouw shop?

  • Licht van gewicht
  • Volledig herbruikbaar
  • Betaalbaar
  • Te personaliseren met print

1) Creatieve kartonnen verpakkingen en verzenddozen

De verpakking waarin je klant jouw product mee naar huis neemt, of in thuisgestuurd krijgt, biedt veel kansen voor verduurzaming. Veel bedrijven maken onnodig gebruik van plastic verpakkingen en tasjes: allemaal producten die de plastic soep groter maken en niet bepaald bevorderlijk zijn voor het milieu. Terwijl er tegenwoordig zoveel mooie verpakkingen gemaakt kunnen worden van papier en karton! Laat jouw papieren tasjes bedrukken met je bedrijfsslogan, en ontwerp mooie verzenddozen voor online bestellingen. Mooi karton is een stuk duurzamer dan goedkoop ogend plastic! En het straalt ook nog eens luxe uit.

2) Promotiemateriaal van recyclebaar papier en karton

In een winkel waarvan de uitstraling precies goed is, wordt over het algemeen meer geld uitgegeven dan in een kaal bedrijfspand waar de sfeer ver te zoeken is. Dat is één van de eerste regels binnen marketing! De juiste inrichting van jouw winkel is dus ontzettend belangrijk. Zet de juiste toon in jouw winkel en laat je zorg voor het milieu zien door voor promotiemateriaal van karton te kiezen. Je kunt het ook nog eens guiltfree op regelmatige basis vervangen, zonder dat je het marketingbudget helemaal leegtrekt! Goed ontworpen karton hoeft er niet goedkoop uit te zien, en is een duurzaam alternatief voor kunststoffen als plexiglas of forex.

3) Kartonnen displays voor in je winkel

Als je jouw producten aantrekkelijk en op de juiste plaats presenteert, zullen meer mensen overgaan tot aankoop. Dat is algemeen bekend. Maar wist je ook dat een mooi display tegenwoordig prima van recyclebaar materiaal gemaakt kan worden? Slim vormgegeven karton kan een flink gewicht dragen en kan eenvoudig bedrukt worden met de mooiste prints. En het allerbeste: je kan het makkelijk tussentijds een keer vervangen zonder direct je hele budget uit te geven!

Meer duurzame promotiematerialen

Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan met één van deze ideeën? Laat je dan assisteren door dé specialist in duurzame promotiematerialen: Megavista. Bij hen kun je de origineelste ontwerpen laten maken van recyclebare materialen. En kun je wel wat hulp gebruiken met het design? Ook dan staan ze voor je klaar. Bij Megavista werken uitsluitend mensen met een passie voor ontwerp en druktechniek, die je graag helpen duurzaam voor de dag te komen!

Categorieën: Blog