Heb jij al jaren dezelfde parketvloer, en raak je er een beetje op uitgekeken? Goed nieuws: als je parket nog in een goede staat verkeert, zijn er tal van manieren om je vloer een echte metamorfose te geven. Daardoor kan hij nog vele jaren mee in een nieuw jasje! Een verweerde look, een kleurtje, of de nerven en structuren meer naar voren laten komen: deze vier behandelingen geven je parket een unieke look. Doe inspiratie op voor jouw vloer!

1) Borstelen

Door je parket te (laten) borstelen, breng je de nerven en noesten in je vloer meer naar voren en geef je je vloer een rustieke look. De grove borstels verwijderen de zachte delen in je vloer en maken de weg vrij voor de hardere delen, die de vloer meer diepte geven. Het maakt het parket voortaan ook nog eens minder vatbaar voor krassen en andere beschadigingen en zorgt ervoor dat een vervolgbehandeling een langere houdbaarheid krijgt.

2) Kleuren

Wil je wat kleur toevoegen aan je parketvloer? Dat kan ook een uniek effect geven! Met verschillende kleurtechnieken kun je je parketvloer bijna elke gewenste tint geven. Of je nu kiest voor een subtiele wash of een gedurfde, nieuwe kleur: de mogelijkheden zijn eindeloos. Door te spelen met kleur kun je je vloer beter laten aansluiten bij de rest van je interieur en echt je eigen persoonlijkheid laten zien.

3) Roken

Een minder bekende techniek, maar zeker de moeite waard om te overwegen, is het roken van je parketvloer. Bij deze methode wordt het hout behandeld met ammoniakdamp, wat zorgt voor een chemische reactie met het looizuur in het hout. Hierdoor ontstaat een prachtige verdonkerde kleur, diepte en karakter. Het resultaat is een unieke vloer met een warme uitstraling die zich perfect leent voor zowel moderne als wat traditionelere interieurs.

4) Verouderen

Wil je een parketvloer met karakter? Kies dan voor het verouderen van het hout. Bij deze techniek worden de planken van het parket bewust getrommeld of gewalst om ze een verweerde, geleefde uitstraling te geven. Krassen, deuken en andere sporen van gebruik worden kunstmatig aangebracht, waardoor het parket eruit ziet alsof het al decennialang in je huis ligt. Dit geeft je interieur een authentieke, nostalgische sfeer.

Je vloer laten behandelen door een specialist?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je jouw parketvloer een unieke look geven? Denk er dan eens over om je vloer te laten behandelen door een specialist. Bij Parket-Renoveren.nl hebben ze jarenlange ervaring in het renoveren en behandelen van parketvloeren. Hun vakmensen gebruiken de nieuwste technieken en hoogwaardige materialen om je parketvloer te transformeren tot een echte eyecatcher in je interieur. Neem eens een kijkje op hun website!

Categorieën: Blog