In de huizenmarkt van tegenwoordig heb je misschien nog een hogere kans om een speld in een hooiberg te vinden dan een huis of een geschikt pand. Daarom zie je steeds meer bedrijfsverzamelgebouwen opkomen, maar wat voor soort gebouwen zijn dit? En is dit wat voor jou?

Wat is het?

De naam geeft het al een beetje weg, maar een bedrijfsverzamelgebouw is een gebouw waarin meerdere bedrijven gevestigd (verzameld) zijn. Vaak zijn het kleine of middelgrote bedrijven die van een bedrijfsverzamelgebouw gebruik maken. In een bedrijfsverzamelgebouw deel je verschillende facetten met andere bedrijven, vaak zijn dit dingen als de keuken, het toilet, een vergaderruimte, maar het kunnen ook dingen zijn als een kopieerapparaat of iets dergelijks.

Voordelen van bedrijfsverzamelgebouwen

Aan een bedrijfsverzamelgebouw kunnen verschillende voordelen zitten. Zo zijn de kosten over het algemeen een stuk lager. Dit komt doordat je elementen zoals een keuken, toilet, vergaderzaal, etc. deelt met andere bedrijven. Hierdoor deel je ook een deel van de kosten met andere bedrijven. Ook de servicekosten deel je. Daarnaast zijn de contracten binnen bedrijfsverzamelgebouwen flexibeler dan losse huur contracten. Ten slotte is het ook een kans om je netwerk uit te breiden. Je zit namelijk met verschillende bedrijven onder één dak. Misschien dat jullie elkaar van dienst kunnen zijn.

Nadelen van bedrijfsverzamelgebouwen

Aan elk voordeel zit natuurlijk zijn nadeel. Zo zitten er ook verschillende nadelen aan het delen van een gebouw met andere bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van de andere bedrijven, waardoor je niet in alle rust kan werken. Daarnaast is het voor sommige bedrijven juist belangrijk dat ze een bepaalde status uitstralen. In een bedrijfsverzamelgebouw is dit lastiger dan in een eigen gebouw. Over het algemeen ben je ook minder goed te vinden. Voor bedrijven met veel fysiek klantcontact is dat niet optimaal.

Iets voor jou?

De vraag is of een bedrijfsverzamelgebouw bij jou en je bedrijf past. Laat je daarom goed informeren en probeer eens contact te zoeken met een bedrijf dat gevestigd is in een bedrijfsverzamelgebouw. Je kunt dan namelijk vragen stellen over hun ervaringen in een bedrijfsverzamelgebouw. Zij werken er ten slotte in.

Categorieën: Blog